Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır Kayit110
Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır Kayit110
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ - SİTEMİZİN YAŞI: 5326 GÜN - SON ZİYARETİNİZ: Çarş. Ara. 31, 1969 - KEYİFLİ VAKİT GEÇİRMENİZİ DİLERİM,LÜTFEN KENDİNİZİ ÖZLETMEYİN.
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Cüneyt Kaptan
Admin
Cüneyt Kaptan


Adı: : M.Cüneyt Işıtman
Doğum Tarihi : 30/06/55
Erkek Mesaj Sayısı : 2774
Kayıt tarihi : 25/09/09
Yaş : 68

Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır Empty
MesajKonu: Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır   Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır EmptyPaz Ekim 10, 2010 11:41 pm

Kimlik sahtekarlığı yapılan Web siteleri nasıl tanınır

Yayımlanma tarihi: Eki 26, 2006






Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır L_cornerKimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır R_corner
İlgili Bağlantılar




















Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır L_b.cornerKimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır R_b.corner
Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır 72047_145x90_site_spoofing_F
Bazı kötü amaçlı kişiler, meşru Web sitelerinin sahtelerini hazırlayarak kimlik avı dolandırıcılığı yapmaya çalışır. Daha sonra sizi bu Web sitelerini ziyaret edip kredi kartı numaranız gibi kişisel bilgilerinizi vermeniz için ikna etmeye çalışırlar.
Ancak, bu ve başka türlerde saldırılara karşı korunmanıza yardımcı olmak için uygulayabileceğiniz adımlar bulunmaktadır.
Kimlik sahtekarlığı saldırısı nedir?


Kimlik sahtekarlığı saldırıları genelde kimlik avı dolandırıcılığıyla birlikte kullanılır. Kimlik sahtekarlığı yapılan site genelde bazı bileşenler de kullanılarak meşru siteymiş gibi görünecek biçimde tasarlanır. Kimlik sahtekarlığı yapılan bir sitede olup olmadığınızı anlamanın en iyi yolu sertifikayı doğrulamaktır.
Bulunduğunuzu düşündüğünüz sitede olduğunuzun göstergesi olarak adres çubuğundaki metne güvenmeyin. Bir tarayıcıdaki adres çubuğunda birkaç yolla bulunduğunuz site dışında bir adres görüntülenebilir.
Site sertifikası nasıl doğrulanır


Kişisel bilgilerinizi vermeden önce her zaman site için yayımlanmış güvenlik sertifikasını doğrulayın. Kişisel bilgilerinizi vermeden önce, gerçekten olmak istediğiniz Web sitesinde olduğunuzdan emin olun.
Bunun için, Internet Explorer'ın durum çubuğunda sarı bir kilit simgesi olup olmadığına bakabilirsiniz.
Bu simge, Web sitesinde kredi kartı numaranız, Sosyal Güvenlik numaranız, ödeme ayrıntılarınız gibi önemli kişisel bilgilerinizin korunmasına yardımcı olmak amacıyla şifreleme kullanıldığının göstergesidir. Kilit yalnızca SSL (Güvenlik Yuva Katmanı) kullanılan sitelerde (tipik olarak, önemli bilgiler girdiğiniz siteler) görüntülenir.
Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır Padlock
Güvenli site kilidi simgesi. Kilit kapalıysa, sitede şifreleme kullanılıyor demektir. Kilit simgesini çift tıklatarak sitenin güvenlik sertifikasını görüntüleyin. Bu sertifika, sitenin kimliğinin kanıtıdır.
Sertifikayı denetlediğinizde, Verilen alanından sonraki ad ile bulunduğunuzu düşündüğünüz sitenin adı eşleşmelidir. Ad farklıysa, sahte bir sitede olabilirsiniz.
Sertifikanın gerçek olup olmadığından emin değilseniz, kişisel bilgileri girmeyin. Güvenliğinizi düşünün ve Web sitesini terk edin. Site önemli bilgiler girmenizi istemiyorsa, olasılıkla kilit simgesi görüntülenmez.
Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır Certificate
Gerçek bir sertifika. Yeni kullanıcılar MSN hizmetlerine abone olduklarında, Verilen etki alanı adını (msn.com) Web sitesinin etki alanı adıyla (yine msn.com) eşleştirebilirler.
Tanımadığınız veya güvenmediğiniz satıcıların gönderdiği e-posta iletilerindeki veya çevrimiçi reklamlardaki bağlantıları tıklatırken de dikkatli olun. Bir bağlantı konusunda şüpheniz varsa tıklatmayın.
Bunun yerine, Web sitesi adresini Web tarayıcınızın adres çubuğuna yazın veya bağlantının gerçek olup olmadığını doğrulamaya çalışın. Unutmayın ki bir teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse büyük olasılıkla da gerçek değildir.
Kimlik Avı Filtresi'ni edinme


Kimlik Avı Filtresi, zararlı olabilecek Web sitelerine karşı sizi uyaracak veya erişiminizi engelleyecek biçimde tasarlanmıştır. Windows XP Service Pack 2 (SP2) için Windows Internet Explorer 7 ve Windows Vista'da bulunmaktadır. Internet Explorer 6 ve sonraki sürümlerinin kullanıcıları için yeni Windows Live Toolbar'da da bulunmaktadır.
Daha fazla bilgi için bkz: Kimlik Avı Filtresi: Çevrimiçi dolandırıcılığa karşı korunmanıza yardımcı olun bölümüne gidin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://herteldensite.yetkin-forum.com
 
Kimlik Sahtekarlığı yapılan web siteleri nasıl tanınır
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: KAYNAKLAR :: FAYDALI BİLGİLER-
Buraya geçin: